VP 11: Hattrickheld bij Cercle Brugge, Anderlecht genekt door baas

VP 11: Hattrickheld bij Cercle Brugge, Anderlecht genekt door baas

03-10-2022 11:00 Laatste update: 19:30
2

Afgelopen weekend zaten we al aan Speeldag 10 in de Jupiler Pro League. Daarin was er heel wat spektakel te zien. Dit waren de elf hoofdrollen. 

De baas in doel
Van de keepers zagen we deze keer heel wat mooie prestaties, onder meer van Marko Ilic, Lennart Moser en Gaetan Coucke. Pierre Patron van Sporting Charleroi trekt aan het langste eind na de 0-1 zege tegen Anderlecht.

Burgess als vuurtoren
Bij Union was Christian Burgess opnieuw een sleutelpion. De Engelsman maakte de openingsgoal en was onverzettelijk in de duels. Tsuyoshi Watanabe gooide alles in de strijd om Antwerp af te stoppen en werd beloond met drie punten.

KRC Genk had het moeilijk tegen KV Oostende, maar kan altijd rekenen op de aanvallende impulsen van Daniel Munoz. Zijn goal zorgde voor een zucht van opluchting in het bezoekersvak. Op de linkerkant kiezen we ook een doelpuntenmaker: Eduard Sobol scoorde een enig mooie vrijschop voor Club Brugge.

Hotic op handen gedragen
Bij Sporting Charleroi vierde Ryota Morioka zijn doelpunt tegen Anderlecht niet. Een mooi gebaar van de Japanner, die zijn ex-ploeg wel in een diepe crisis dompelt. Bij Seraing scoorde Sami Lahssaini niet tegen Standard, maar door zijn rust en voortreffelijke passing had hij toch een belangrijk aandeel in de zege.

Verder is er natuurlijk ook plaats voor de hattrickheld van het weekend: Dino Hotic van Cercle Brugge. Drie goals tegen KAA Gent, dat is lang niet iedereen gegeven. 

Selemani boven Lamkel Zé
Bij KV Kortrijk kreeg Didier Lamkel Zé alle aandacht, maar eigenlijk speelde Faïz Selemani beter. Zijn 2-0 was bovendien heerlijk afgewerkt. Ook Ferran Jutgla vond opnieuw het doel voor Club Brugge, dat makkelijk voorbij KV Mechelen ging. 

Bij Westerlo maakte Nacer Chadli zijn eerste goal van het seizoen tegen Zulte Waregem, dat troosteloos laatste blijft.