Patron na zege Charleroi op Anderlecht: De moeilijkste? Misschien van Ashimeru

Patron na zege Charleroi op Anderlecht: "De moeilijkste? Misschien van Ashimeru"

03-10-2022 09:30
3

Pierre Patron bleek de geluksbrenger van Sporting Charleroi te zijn. Net als tegen KAA Gent vierde hij zijn verrassende start met een overtuigende overwinning. Charleroi won met 1-0 van RSC Anderlecht.

"Het is een waar genoegen, vooral bij Anderlecht. Als kind droom je ervan om in zulke stadions en in zo'n sfeer te spelen”, klinkt het bij de keeper. “Als je het veld opgaat en naar het stadion kijkt, krijg je een kick. Bovendien krijgen we de drie punten en een clean sheet", glimlachte Patron.

Hij had veel te maken met deze clean sheet. Vooral in de eerste helft heeft hij veel ingegrepen. "De moeilijkste? Misschien voor Ashimeru, want ik pakte de bal af met mijn linkerhand”, getuigt de keeper van Charleroi. “Ik ben persoonlijk erg blij. Daar trainen we elke dag voor. We gaan ervan genieten, maar zonder ons te laten meeslepen.”

In tegenstelling tot zijn eerste start, had hij deze keer wel tijd om zich voor te bereiden. Tegen Gent hoorde hij het pas om 14.30 uur dat hij zou spelen, om 18.30 uur stond hij al op het veld. Met Koffi's fysieke zorgen, kan hij misschien zelf hopen op meer dan deze nummer twee status. Zijn coach heeft laten doorschemeren dat hij enkele weken in het doel zou kunnen spelen. Dat zou hem een starter maken tot de WK-pauze.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie