Engelse pers spaart Manchester United niet: Op ieder front afgetroefd

Engelse pers spaart Manchester United niet: "Op ieder front afgetroefd"

3 oktober - 07:50 Laatste update: 07:56
2

Manchester United ging zondag met 6-3 de boot in tegen stadsrivaal Manchester City. Na de nederlaag van The Mancunians spaart de Engelse pers United niet.

'Manchester United was optimistisch vanwege vier opeenvolgende competitieoverwinningen, maar werd met de grond gelijk gemaakt. Trainer Erik Ten Hag weerstond de verleiding om gebruik te maken van de ervaring van een aankoop van 70 miljoen (Casemiro, red.) en hield vast aan Christian Eriksen, Scott McTominay en Bruno Fernandes op het middenveld. Het was een beslissing waar hij nu misschien spijt van krijgt, omdat United op ieder front afgetroefd werd en niet in staat was om het tij te keren. Als iemand bij United dacht dat de betere resultaten van de afgelopen weken betekenden dat ze dichter bij City kwamen, dan maakt deze uitslag daar een einde aan', zo schreef de BBC.

De ene club uit Manchester is de andere niet, zo blijkt ook in de Engelse pers. 'City was krachtig vóór de komst van Haaland, maar hij heeft ze op een ander niveau geplaatst en datgene geleverd dat ze aantoonbaar misten. Voeg daarbij de creativiteit van Foden plus de genialiteit van De Bruyne en het is moeilijk om te zien hoe ze kunnen worden gestopt, terwijl Haaland de ontbrekende schakel zou kunnen zijn die uiteindelijk de Champions League naar het Etihad Stadium zou kunnen brengen.'

'Sir Alex Ferguson leek vanaf de tribune niet onder de indruk. Antony - anoniem in de eerste helft - dook plotseling op met een supergoal om een sprankeltje hoop op te wekken, maar zijn tweede doelpunt in twee Premier League-wedstrijden vervaagde toen Haaland en vervolgens Foden hun hattricks voltooiden. Het waren slechts korte momenten van opluchting voor de reizende supporters die op dat moment nog in het Etihad zaten, die hun ploeg weer met beide benen op de grond werden gezet nadat de resultaten van de afgelopen weken de hoop hadden gewekt op een snelle ommekeer onder Ten Hag', schreef Sky Sports.

The Guardian: 'Het fenomeen Erling Haaland maakte een einde aan de ontmanteling van Manchester United. Op dit moment is Haaland te machtig, te hongerig en simpelweg te goed voor de oppositie. Deze 188e derby was de moeder en vader van alle mismatches, City gaf de buren een les die ze aan het wankelen bracht. Na de 4-0 volgde een laatste vernedering met nog 25 minuten op de klok toen Pep Guardiola een viervoudige wissel maakte, waarvan twee de sprankelende Jack Grealish en Kevin De Bruyne.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie