Geraerts na goede start Union: Voorlopige vierde plaats is niet belangrijk

Geraerts na goede start Union: "Voorlopige vierde plaats is niet belangrijk"

03-10-2022 08:10 Laatste update: 08:14
2

Union Saint-Gilloise mag zich na een 0-3-zegen bij OH Leuven opmaken voor een verplaatsing naar Braga. Union-trainer Karel Geraerts had het over de huidige vorm van zijn ploeg en blikte vooruit naar de wedstrijd van donderdag in Portugal.

Geraerts liet zich uit over het feit dat de vice-kampioen ook dit seizoen meedraait in de top van het klassement. Union staat vierde met 19 op 30. "Er worden geen prijzen uitgedeeld na tien speeldagen. De competitie duurt nog heel lang, daarom is die voorlopige vierde plaats op zich niet belangrijk." Wat volgens Geraerts wel belangrijk is, is de maturiteit die hij zag bij zijn spelers en de manier waarop Union de moeilijke eerste tien minuten doorkwam.

"We tankten vertrouwen voor donderdag in Braga", zei Geraerts. De T1 van Union voegde eraan toe dat zijn ploeg heel goed heeft gewerkt tijdens de interlandbreak. "De sfeer en de kwaliteit waren prima op training", zo citeerde Het Laatste Nieuws Geraerts.

Les Unionistes spelen donderdag in de Europa League tegen Braga voor de leidersplaats in Groep D. Zowel Union als Braga behaalden zes op zes uit hun eerste twee groepswedstrijden. Een week later ontvangen de Brusselaars Braga in Leuven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie