Real morst totaal onnodig punten: Barcelona is de nieuwe koploper van Spanje

02-10-2022 23:00
4

Real Madrid is zijn koppositie kwijt in La Liga. De Koninklijke leed in eigen huis duur puntenverlies tegen Osasuna (1-1), ondanks de chaos die in de slotfase ontstond. Daardoor is FC Barcelona nu de nieuwe koploper van Spanje. Bij Real kwamen geen Rode Duivels in actie.

Real en Barça strijden ook dit jaar samen voor de titel in Spanje. Voor het duel met Osasuna waren de Madrilenen nog foutloos in de competitie, maar toch had het een overwinning nodig om de koppositie te behouden. Bij de hoofdstedelingen moest Thibaut Courtois geblesseerd afhaken, terwijl Eden Hazard (opnieuw) 90 minuten op de bank verkommerde. Osasuna kwam niet naar het Estadio Santiago Bernabéu om de fans te vermaken en zakte vanaf de eerste minuut flink in. Real had even nodig om door de defensieve muur van de Basken te breken, maar op slag van rust viel de openingstreffer.

Vinícius Júnior gaf een voorzet en die werd door alles en iedereen gemist. Ook door Osasuna-doelman Sergio Herrera: 1-0. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld maar wel aan de stand. In de vijftigste minuut was Osasuna aan de hand van Kike García dodelijk effectief. De spits kopte een voorzet in het doel van Real Madrid, terwijl hij gedekt werd en met zijn rug naar de goal stond. Real Madrid moest daardoor weer helemaal opnieuw beginnen.

In de veertig minuten die volgden ging de ploeg van Carlo Ancelotti weer vol in de aanval. Daaruit kwam ruim tien minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid om de 2-1. Benzema kon scoren, maar kreeg een duw: penalty voor Real, rood voor verdediger David García. Benzema ging vervolgens zelf achter de bal staan, maar de captain van Real Madrid bezweek onder de druk. Hij knalde de strafschop hard op de lat.

In de slotfase van de wedstrijd nam de kampioen van Spanje nog meer risico, in de hoop op de winnende treffer. Die viel alleen niet. Daardoor loopt Real Madrid voor het eerst dit seizoen tegen puntenverlies aan. Barcelona is zelfs de nieuwe koploper van Spanje. Saillant detail: over twee weken staat El Clásico op het programma.