Eupen klautert uit de degradatiezone na zuinige zege tegen STVV

02-10-2022 22:53
2

Eupen heeft op bezoek bij STVV drie ontzettend belangrijke punten weten te pakken. De Panda's hadden het moeilijk tegen de Kanaries, maar haalden het uiteindelijk wel met 0-1.

STVV en Eupen eindigden de speeldag in de JPL, maar konden niet meteen voor een voetbalfeest zorgen. STVV kent een rustig seizoen, terwijl Eupen de laatste weken serieus teleurstelde en onderaan het klassement kampeert.

Bij winst konden de Panda's echter wel uit de degradatiezone springen, al bleek de motivatie er niet echt te zijn. STVV was de betere ploeg en kreeg enkele kleine kansjes, maar wist die niet om te zetten in een doelpunt. Bij rust stond het nog 0-0 en was het vooral hopen op beterschap.

Net zoals in de eerste helft was het balbezit voor STVV in de tweede helft. Ook de kleine kansjes waren opnieuw voor de Kanaries, al bleef het wachten op die echt grote mogelijkheid en het doelpunt.

In de laatste twintig minuten kregen we die kansen dan toch, onder meer voor Hashioka. De Japanse spits kwam oog in oog te staan met Eupen-doelman Moser, maar wist niet in doel te besluiten. Dat deed N'Dri aan de overzijde wel. Een kwartier voor tijd kon hij dan toch voor een doelpunt zorgen en de Panda's op voorsprong brengen.

Bruno had even later de gelijkmaker aan de voet. Hij wist echter niet te scoren, waardoor het 0-1 bleef en Eupen zich uit de degradatiezone heeft kunnen zetten. Het staat nu op de vijftiende plek in de stand.