RSCA Futures boeken knappe zege tegen leeftijdsgenoten van SL16

02-10-2022 21:46
27

De RSCA Futures blijven overtuigen in de Challenger Pro League en zijn er ook op Sclessin in geslaagd om de drie punten te pakken. Tegen de leeftijdsgenoten van SL16 wist het een knappe zege te boeken. Het haalde het met 1-3.

Met de partij tussen RSCA Futures en SL16 kregen we een echte derby in de Challenger Pro League Daarmee stonden ook de twee best presterende beloftenploegen tegenover elkaar, die elk rekenden op enkele ervaren jongens.

Bij de jonkies van SL16 kregen Tapsoba en Canak minuten, terwijl RSCA Futures hoopte op goede prestaties van Abdulrazak, Ait El Hadj en Sardella. Beide ploegen zorgden ook voor een leuk wedstrijdbegin, met uiteindelijk ook een eerste doelpunt in minuut 30. Met een knappe hak wist Sardella de Brusselaars op voorsprong te brengen.

Daarop kregen beide ploegen ook nog mogelijkheden om tot doelpunten te komen, maar die kwamen er niet. Het bleef 0-1 tot de rust.

Voor de thuisploeg was de opdracht in de tweede helft duidelijk: meteen scoren en de gelijkmaker vinden. Opdracht begrepen ook, want na amper enkele minuten stond het via Tapsoba alweer 1-1 en was alles te herdoen voor de RSCA Futures.

We kregen weer een leuke wedstrijd, ook kansen aan beide zijden. Stassin had de 1-2 aan de voet, maar besloot naast. Aan de overzijde wist Verbruggen met een sterke redding de Rouches van de voorsprong te houden.

Dat kon Epolo niet voor Standard. Twintig minuten voor tijd kregen de Brusselaars een strafschop na een fout van Banse. Stassin plaatste zich achter de bal en maakte er 1-2 van. Even later zorgde hij zelfs voor de 1-3 en hielp hij de RSCA Futures zo aan de winst.