Lamkel Zé en co dienen Antwerp eerste competitienederlaag toe

02-10-2022 20:16 Laatste update: 20:37
64

Antwerp is het maximum van de punten kwijt. Het verloor van KV Kortrijk met 2-1 en ziet KRC Genk tot op twee punten komen.

KV Kortrijk begon scherp aan de partij, al was de eerste echte doelkans voor de bezoekers. Janssen botste op doelman Ilic. Even later was het raak aan de overkant. Uitgerekend Lamkel Zé gaf de voorzet en Avenatti werkte van dichtbij binnen.

Antwerp had het moeilijk om aan kansen te geraken en kreeg net voor de rust nog een tweede opdoffer. Deze keer was het Selemani die een zelf opgezette actie ook nog mooi afwerkte. 2-0 was de erg verrassende ruststand.

Geen mirakel meer
Antwerp had dus drie goals nodig om aan 30 op 30 te komen, maar dat zat er ook in de tweede helft nooit echt in. De ingevallen Ekkelenkamp kreeg wel een mooie kans, maar trapte op ploegmaat Gerkens. Een schot van Bataille ging dan weer ver over doel en raakte zelfs een jonge supporter in de tribune.

In blessuretijd kwam er dan toch nog een doelpunt van Antwerp: Janssen maakte dat via de stip, maar de 2-1 was maar een voetnoot. Antwerp is nog leider, maar ziet KRC Genk naderen. KV Kortrijk doet een mooie zaak en stijgt nu naar de veertiende plaats.