Sensationeel slot, 7 doelpunten en de winst van Cercle tegen Gent

02-10-2022 17:52
51

KAA Gent blijft het maar moeilijk hebben dit seizoen. Historisch gezien verliezen de Buffalo's amper punten van Cercle Brugge, maar zondag liep het fout af. Het werd 3-4.

Met KAA Gent en Cercle Brugge stonden twee ploegen tegenover elkaar die een winst nodig hadden. Gent in de strijd voor Play-Off 1, Cercle Brugge in de strijd tegen degradatie. Gent had wel het voordeel amper te verliezen van Groen-Zwart in eigen stadion en hoopte op eenzelfde resultaat.

Cercle probeerde het Gent aanvankelijk moeilijk te maken om tot voetballen te komen en begon met hevige press aan de partij. Het leek ook te werken, want pas halfweg de eerste helft kregen we de eerste dreiging. Laurent Depoitre raakte de paal, een doelpunt volgde er niet.

Toch niet aan de zijde van Gent. Enkele minuten later was het aan de zijde van Cercle wel raak. De eerste kans van de bezoekers zorgde meteen voor een doelpunt van Kevin Denkey, die er 0-1 van maakte.

Gent op achtervolgen aangewezen. Het wist wel enkele kansjes bij elkaar te spelen, maar echt aan het werk werd de Cercle-doelman niet gezet. Het bleef 0-1 tot de rust.

Gent begon een pak beter aan de tweede helft en zag dat ook beloond worden met het doelpunt van Hugo Cuypers. De Buffalo's leken het daar niet bij te gaan houden en zochten naar een tweede doelpunt.

Dat werd niet aan de zijde van Gent gevonden, wel aan die van Cercle. Hotic, die één minuut daarvoor al gevaarlijk was, wist Roef net voor het uur toch te verschalken en de Vereniging weer op voorsprong te brengen. Het bleek echter geen klap te zijn voor Gent, dat via de onvermijdelijke Cuypers weer op gelijke hoogte kwam.

Net zo snel als Gent weer op gelijke hoogte kwam, wist Cercle Brugge de voorsprong weer te pakken. Het was opnieuw Hotic die vijftien minuten voor tijd er 2-3 van te maken. Einde van het doelpuntenfestival? Niet dus, in minuut 77 werd het via Laurent Depoitre 3-3.

Een sensationeel slot dat maar geen einde kreeg. In de laatste minuten kreeg Cercle uiteindelijk nog een strafschop na een VAR-interventie en werd het via... u raadt het al, Hotic, uiteindelijk nog 3-4.