Hij is één van de meest ondergewaardeerde doelmannen in België

"Hij is één van de meest ondergewaardeerde doelmannen in België"

2 oktober - 21:00
1

STVV hoopt voort te gaan op het elan van de voorbije weken en wil ook tegen KAS Eupen overtuigen. Daarvoor rekent het onder andere op doelman Daniel Schmidt, die STVV weer aan punten moet helpen.

Schmidt is al enkele jaren doelman van STVV, maar blijft toch wat onder de radar. Onverdiend, oordeelt zijn coach Bernd Hollerbach. Volgens hem verdient hij het om meer in de spotlights te komen. "Voor mij is hij de meest onderschatte doelman in België. Daarnaast heeft hij ook een goed karakter", klinkt het bij Het Belang van Limburg.

Voor Hollerbach is het dan ook duidelijk dat Schmidt het verdient om een international voor Japan te worden en zelfs een basisplek te krijgen. "Ik begrijp niet waarom hij niet eerder zijn kans heeft gekregen bij Japan. Daniel is een topkeeper. Ik gun hem van harte de rol van eerste doelman op het WK", besluit hij.

De nu dertigjarige Schmidt kwam tot dusver elf keer uit voor Japan en speelt al sinds 2019 voor de Kanaries. Dit seizoen kwam hij negen keer uit voor de club, waarin hij acht tegendoelpunten slikte en vier keer de nul hield.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie