Hoefkens: Ik wil ook zeker een pluim opsteken voor onze Club Academy

Hoefkens: "Ik wil ook zeker een pluim opsteken voor onze Club Academy"

02-10-2022 12:17
7

Club Brugge won zaterdagavond met 3-0 van KV Mechelen. Bij Blauw-Zwart stonden twee zeventienjarige in de basis. Na de match gaf Carl Hoefkens een pluim aan de jeugdopleiding van Club Brugge

Hoefkens was al een dag voor de match zeker dat hij Jorne Spileers in de basis ging zetten. Vlak voor de aftrap tegen KV Mechelen zag de trainer van Club Brugge Andreas Skov Olsen geblesseerd uitvallen. Als vervanger koos hij voor Antonio Nusa. Zo had Club Brugge plots twee zeventienjarige spelers aan de aftrap in een duel van de Jupiler Pro League. "Ik wil ook zeker een pluim opsteken voor onze Club Academy", stelt Hoefkens op de website van Club Brugge.

Hoefkens werkte zelf jarenlang bij de jeugd van Club Brugge en nu krijgen ook enkele jonkies hun kansen bij de A-ploeg. "Wanneer je ziet dat er twee jongens van 2005 in de basis staan en dat met zo veel maturiteit hebben gedaan, dan ben ik zeer optimistisch over de toekomst."

Club Brugge staat de komende weken voor een erg druk programma. Dinsdag staat een duel in de Champions League tegen Atlético Madrid op het programma.