Trossard 5e Belg met hattrick in de Premier League, België 7e in algemene stand

Trossard 5e Belg met hattrick in de Premier League, België 7e in algemene stand

2 oktober - 10:24 Laatste update: 17:01
17

Leandro Trossard beleefde zaterdag een middag om niet snel te vergeten. Namens scoorde de Rode Duivel een hattrick tegen Liverpool. Trossard treedt zo in de voetsporen van Christian Benteke, Romelu Lukaku en Eden Hazard.

De match op Anfield was amper drie minuten bezig toen Trossard voor de eerste keer de netten deed trillen. Nog geen kwartier later had hij zijn tweede van de namiddag al beet. Brighton gaf daarna een 0-2 voorsprong uit handen. Liverpool kwam op 3-2, maar ook het orgelpunt was voor Trossard met zijn derde doelpunt van de middag.

Voor Trossard was het zijn eerste hattrick in loondienst van Brighton. Voor KRC Genk scoorde hij in het verleden ook al eens drie keer in één match. Dat was tegen Cercle Brugge (4-1) op 23 september 2018.

In april van 2013 was Benteke de eerste Belg met een hattrick in de Premier League. De spits legde er drie in het mandje tegen Sunderland. Aston Villa won destijds met 6-1. In mei van hetzelfde jaren maakte Lukaku met een hattrick indruk tegen Manchester United. West Brom sleepte zo een 5-5 gelijkspel uit de brand. Ook Eden Hazard en Kevin De Bruyne scoorde in het verleden al een hattrick in de Premier League.

Lukaku Belgisch recordhouder
160 van alle hattricks in de Premier League kwamen op naam van een Engelsman. 18 keer was een Argentijn of een Nederlander aan het feest. Belgische spelers maakten in totaal 9 keer een hattrick in de Premier League. Lukaku deed de grootste duit in het zakje. Hij scoorde immers drie keer drie keer in één match in de Premier League.

Hattrick in de Premier League of basis van nationaliteit
01. Engeland – 160
02. Argentinië – 18
02. Nederland – 18
04. Frankrijk – 17
05. Noorwegen – 12
05. Spanje – 12
07. BELGIË – 9
08. Nigeria – 8
09. Ivoorkust – 7
09. Schotland – 7
09. Wales – 7

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie