Defour lang tevreden: “Club Brugge creëerde vrij weinig voor de rust

Defour lang tevreden: “Club Brugge creëerde vrij weinig voor de rust"

02-10-2022 10:13
6

Niet Danny Buijs, maar Steven Defour stond zaterdag voor Malinwa langs de zijlijn tijdens Club Brugge - KV Mechelen. De interim-trainer was lang tevreden over wat Mechelen op de mat bracht in het Jan Breydelstadion. 

Na 37 minuten opende Ferran Jutgla pas de score. "Het plannetje werkte in de eerste helft. Ons blok stond goed en we grepen onze momenten in balbezit, al konden we het iets beter doen in de laatste 30 meter. Club creëerde vrij weinig voor de rust, maar op het einde van de eerste helft stonden we verkeerd op een voorzet en werd het 1-0", noteerde Sporza uit de mond van Defour.

Na de pauze had Mechelen geen antwoord in huis. Volgens Defour probeerden de bezoekers wel iets terug te doen, maar het lukte niet om Club Brugge pijn te doen. "In de tweede helft probeerden we hetzelfde te brengen, maar kregen we vrij snel die 2-0 tegen op een vrije trap. We gingen dan iets meer risico's nemen en Club speelde het goed uit."

KV Mechelen staat nu twaalfde in de stand met elf punten. Op de volgende speeldag komt RSC Anderlecht over de vloer in het AFAS stadion.