Milan wint na bizar slot, maar zorgen om geblesseerde Saelemaekers

01-10-2022 22:50
2

AC Milan heeft de verplaatsing naar Empoli tot een goed einde gebracht. Na een bizarre slotfase haalden de bezoekers het met 1-3. Minder nieuws is er evenwel te melden over Alexis Saelemaekers. De Rode Duivel viel geblesseerd uit met een knieprobleem.

Milan deed het tegen Empoli nog altijd zonder de geblesseerde Origi. Vranckx begon opnieuw op de bank. Pioli had wel basisplaatsen over voor De Ketelaere - die een vrij ontzichtbare match speelde - en Saelemakers. Die laatste speelde een sterke wedstrijd tot het noodlot toesloeg. Na 33 minuten moest het voormalige jeugdproduct van RSC Anderlecht het veld verlaten. Krunic kwam in zijn plaats. Hoe ernstig de blessure van Saelemaekers is, is nog niet duidelijk.

Toen Saelemaekers naar de kant moest, stond er nog altijd 0-0 op het scorebord. Dat veranderde pas na 79 minuten toen De Ketelaere net was vervangen. Rebic bracht Milan op een voorsprong. In de 92e minuut bracht Bajrami de thuisploeg langszij. Het was het begin van 5 dolle minuten waren in Milan nog twee keer scoorde. Toure op aangeven van Krunic en Leao na een assist van Rebic maakten het verschil.

In de stand staat Milan nu 3e met 17 punten. Dat zijn er 3 minder dan leider Napoli. Atalanta telt ook 17 punten. De ploeg uit Bergamo speelde wel 1 match minder dan de Italiaanse landskampioen.