Club Brugge wint met debutant Spileers & invaller Lang makkelijk van Mechelen

Club Brugge wint met debutant Spileers & invaller Lang makkelijk van Mechelen

1 oktober - 22:34 Laatste update: 22:35
33

De komende weken heeft Club Brugge een bomvol programma. Zaterdag moest het evenwel geen kruit verschieten om makkelijk te winnen van KV Mechelen. Met de zeventienjarige debutant Jorne Spileers in de basis won Blauw-Zwart met 3-0 van Malinwa waar Steven Defour de honneurs waarnam als trainer.

Door een schorsing van 𝐁𝐮𝐢𝐣𝐬 zat Defour als coach op de bank bij Mechelen. Gedreven stond de gewezen Rode Duivel langs de kant te coachen, maar de spelers van Mechelen hadden op het veld niet dezelfde energie als de T1 voor één avond. Mechelen legde Club Brugge zaterdag weinig in de weg. Voor de jonge Spileers was het de ideale avond om te debuteren. Op 17-jarige leeftijd werd hij nooit in de verlegenheid gebracht.

2 x 17
Tegen Mechelen nam Blauw-Zwart het op tegen Skov Olsen. De Deen viel vlak voor de aftrap uit. Nusa kwam daardoor nog in de ploeg. Dat maakte dat Club Brugge tegen Malinwa speelde met twee gasten van 17 jaar in de basis. Zij kregen de nodige coaching van Mignolet en Mechele, die 2 anciens tekende deze week nog nog bij in het Jan Breydelstadion.

Zonder verschroeiend te spelen trok Club Brugge de match simpel naar zich toe. De openingsgoal kwam er wel pas in de 37e minuut. Jutgla opende de score. Tot dan lag de Spanjaard met zichzelf in de knoop, maar een spits die scoort is dat snel vergeten. Club Brugge hoopte voor de pauze nog op een strafschop, maar Onyedika ging wel erg graag naar de grond.

Een antwoord van Mechelen? Nee, dat kwam er zaterdag niet. Op de eerste overwinning in tien jaar tijd in het Jan Breydelstadion maakte Mechelen nooit aanspraak. Na de rust kwam het er nog minder uit dan voor de pauze. Een heerlijke vrije trap van Sobol in de 53e minuut legde de match in een definitieve plooi. Een poging tot aansluitingstreffer van Schoofs ging er niet in. Het was nagenoeg het enige wapenfeit van de bezoekers. Bij Club Brugge mochten Lang en Buchanan nog hun rentree maken. De twee invallers zorgden samen voor de 3-0 eindstand.

Door de zege telt Club Brugge nu 22 punten. Dat zijn er 5 minder dan Royal Antwerp FC. De leider neemt het zondag nog op tegen KV Kortrijk in het Guldensporenstadion. KRC Genk is na zaterdag de 2e in de stand met 25 punten. Nu wacht Club Brugge een wedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie