Hoefkens over 17-jarige debutant Spileers: “Kansen voor jongeren komen er altijd

Hoefkens over 17-jarige debutant Spileers: “Kansen voor jongeren komen er altijd"

1 oktober - 21:00
9

Een verrassing van de chef zaterdagavond in het Jan Breydelstadion. Carl Hoefkens dropte Jorne Spileers in de basis bij Club Brugge. Aan Eleven Sports verklaarde de trainer van Blauw-Zwart zijn keuze voor de zeventienjarige verdediger.

Spileers zal 1 oktober 2022 niet snel vergeten. De zeventienjarige verdediger mocht immers zijn opwachting maken in de hoofdmacht van Club Brugge. Het jeugdproduct werd tegen KV Mecheen voor de leeuwen gegooid. "Jorn is een jongen die al een tijdje voor Club Brugge speelt. Hij is opgegroeid bij onze jeugd", aldus Hoefkens.

De afgelopen periode deed Spileers het goed bij Club NXT. "Dat hij nu een kans krijgt, is het werk en de energie van veel mensen bij de club. Zit je bij de jeugd dan is het soms lang wachten, maar een kans komt er altijd als je op de juiste manier traint en werkt."

Club Brugge staat voor hele drukke weken. "Waarom hij nu een kans krijgt? Dat komt mede door de omstandigheden. We hebben blessures en spelers die niet klaar zijn om te spelen. Dan krijgen jongens die zich laten zien bij Club NXT een kans", besloot Hoefkens nog over Spileers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie