Westerlo met een scorende Chadli bezorgt Zulte Waregem nog wat extra problemen

01-10-2022 20:13
1

KVC Westerlo heeft er weer drie punten bij. Zaterdag versloeg het thuis Zulte Waregem met 2-0. Nacer Chadli scoorde zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in de Jupiler Pro League

Chadli keerde terug naar België om zich te tonen aan Martinez. In zijn eerste duels Westerlo deed hij het al goed en sinds zaterdag heeft hij ook zijn eerste treffer voor de Kemphanen binnen. Na negen minuten kopte Chadli voorbij Bossut. Ook zijn laatste doelpunt in België – destijds nog voor Anderlecht – was tegen Zulte Waregem. Nadien liet Chadli het na de score te verdubbelen. Net voor de pauze had Fadera geluk dat hij na een duw tegen Reynolds niet zijn tweede gele kaart van de partij kreeg.

De voorsprong was op basis van de eerste helft verdiend. Meteen na de rust was het helemaal boeken toe voor Essevee. Ook Foster wist met hoofd te scoren. De (meeste) mensen in 't Kuipje amuseerden zich. Alhoewel, niet iedereen vond het in Westerlo even leuk. Asselman liet zich even gaan en de assistent-trainer van Zulte Waregem kreeg rood onder de neus geduwd. Zulte Waregem probeerde nog iets terug te doen, maar Bolat en de lat op een knappe poging van Vossen stonden in de weg. Zo bleef het bij 2-0.

Westerlo springt in de stand (voorlopig) over STVV, RSC Anderlecht en KAA Gent. De promovendus staat nu zevende met vijftien punten. Zulte Waregem blijft laatste met vijf punten.