Venijn zit in de staart, Oostende eindigt met tien en Genk wint op het nippertje

01-10-2022 20:12 Laatste update: 20:19
15

KRC Genk heeft op zaterdag KV Oostende verslagen. De Limburgers haalden het met 1-2.  Daniel Muñoz tekende pas in de 88e minuut voor de winnende treffer. Ver in de blessuretijd pakte David Atanga nog rood na een tussenkomst van de VAR.

KRC Genk hoopte aan de andere kant van het land zijn goede competitiestart te bevestigen. Vrancken liet de bekende namen starten. In totaal zette de trainer acht jongens op het veld die de voorbije dagen interlandvoetbal hadden. Capon en McGeehan mochten dan weer van Vanderhaeghe voor de eerste keer starten dit seizoen.

Bij Genk stond men in de openingsfase nog te slapen. Na drie minuten ontsnapte Hornby aan de aandacht van onder meer McKenzie. Dat betaalden de bezoekers cash. Hornby stak het leer langs Vandevoordt in doel. Een betere start had de thuisploeg zich niet kunnen wensen. Genk moest meteen vol aan de bak.

De eerste van Onuachu
Vijf minuten later kregen de bezoekers wel de ideale mogelijkheid om langszij te komen. Na handspel van Tanghe, die geduwd werd, ging de bal op de stip. Hubert stopte evenwel de inzet van Trésor. Genk eiste nadien de bal op en kwam uiteindelijk in de 25e minuut verdiend langszij. Onuachu deed hij eindelijk nog eens de netten trillen. Voor de voormalige Nigeriaanse topschutter was het pas zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Winnende treffer + rood in het slot
In de tweede helft werd verwacht dat Genk snel het verschil kon maken, maar Oostende had het na de rust beter voor elkaar. Genk kwam er nog moeilijk door. Uiteindelijk wisten de Limburgers toch te winnen. Na een corner maakte Muñoz de beslissende treffer. In de extra tijd moest de VAR nog even tussenkomen. Atanga deelde een elleboog uit en kreeg rood.