Inter blijft zonder Lukaku afzien, Mourinho komt met Roma winnen bij zijn ex-club

Inter blijft zonder Lukaku afzien, Mourinho komt met Roma winnen bij zijn ex-club

01-10-2022 20:00
1

Dankzij AS Roma is Internazionale zaterdag tegen de vierde competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. In Milaan werd het 1-2 door goals van Paulo Dybala en Chris Smalling. Roma klimt naar de vierde plaats in de Serie A, Inter blijft zevende.

Inter - nog altijd zonder de geblesseerde Romelu Lukaku - dacht in eigen huis al vroeg op een 1-0 voorsprong te komen, ware het niet dat de goal van Edin Dzeko na tien minuten spelen vanwege buitenspel werd afgekeurd. Inter kreeg ook daarna grote kansen om aan de leiding te gaan. Hakan Calhanoglu was dichtbij, maar Federico Dimarco trof wél doel. Na precies een half uur schoot hij de 1-0 binnen in de linkerhoek. De tegentreffer bleek precies wat Roma nodig had. Want na de goal van Dimarco gaf de ploeg van José Mourinho gas en kwam het nog voor rust langszij. Leonardo Spinazzola gaf voor, Dybala rondde af: 1-1.

Het publiek in Milaan kreeg een gelijkwaardige tweede helft voorgeschoteld waarin het beide kanten op had kunnen vallen. Calhanoglu hadden en Kristjan Asllani hadden na een uur kunnen scoren, maar datzelfde gold voor Tammy Abraham. De goal kwam uiteindelijk van Smalling, die raak kopte. De VAR dacht nog even aan buitenspel, maar de scheidsrechter liet de goal staan. Het bleek genoeg voor de overwinning.