Spectaculaire comeback Liverpool blijft uit door hattrickheld Trossard

01-10-2022 18:00 Laatste update: 18:02
9

Liverpool dacht zaterdagmiddag een spectaculaire comeback te completeren. The Reds keken na twintig minuten tegen een 0-2 achterstand aan, leken er met de volle buit vandoor te gaan, maar speelden toch gelijk door kwelduivel Leandro Trossard. Chelsea heeft bij het Premier League-debuut van manager Graham Potter in de blessuretijd weten te winnen.

Liverpool- 3-3
Het was bar en boos wat Liverpool in de openingsfase tegen Brighton liet zien. De bezoekers hadden na vier minuten nog geen enkel spelaandeel gehad, maar kwamen bij de eerste de beste keer dat ze in de buurt van Alisson Becker kwamen op voorsprong. Trent Alexander-Arnold en Jordan Henderson verdedigden zeer matig, waarna Trossard kon toeslaan. De Rode Duivel verdubbelde na zeventien minuten de marge na een fraaie combinatie.

De ploeg van Jürgen Klopp bleek wakker geschud te zijn. Na iets meer dan een halfuur tekende Roberto Firmino op aangeven van Mohamed Salah voor de gelijkmaker. Diezelfde Firmino zorgde voor de gelijkmaker en na ruim een uur bracht Brighton-speler Adam Webster Anfield in extase met een eigen doelpunt.

Bij 3-2 leek het te blijven, al dacht Trossard daar anders over. De Rode Duivel maakte in minuut 83 zijn derde goal van de middag en kreeg Anfield helemaal stil. Ondanks een slotoffensief, kon Liverpool de 4-3 niet meer forceren.

Crystal Palace-Chelsea 1-2
Chelsea is er ternauwernood in geslaagd te winnen van Crystal Palace. Met Hakim Ziyech op de bank en Pierre-Emerick Aubameyang in de basis kwamen The Blues al na zeven minuten op achterstand. Na ruim een halfuur kreeg Chelsea nog een dreun te verwerken, nadat Thiago Silva een rode kaart kreeg. De VAR greep echter in en gaf Silva geel.

Aubameyang zette Chelsea nog voor rust naast Palace. Bij een gelijkspel leek het de hele tweede helft te blijven, tot Connor Gallagher in de blessuretijd Chelsea aan de zege hielp.