Union haalt angel uit Leuvense start en zadelt Den Dreef vlot met kater op

Union haalt angel uit Leuvense start en zadelt Den Dreef vlot met kater op

01-10-2022 17:54 Laatste update: 17:57
9

Union Saint-Gilloise heeft zich naar een (virtueel) plekje in de top-vier gevoetbald. Op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven, dat voor aanvang van het duel één puntje boven de vicekampioen stond, won het simpel met 0-3. Daardoor spelen beide ploegen nu haasje-over in de stand.

De 0-3-cijfers ogen duidelijk, maar OHL startte wel nog behoorlijk goed aan de wedstrijd. Met veel drang naar voren probeerde het Union meteen bij de keel te grijpen. Open kansen uitspelen lukt echter niet. Aan de overzijde mikten de bezoekers vooral op hoekschoppen. Na dertien minuten bleek ook waarom. Bij poging drie kon Christian Burgess aan de eerste paal de openingstreffer maken.

OHL probeerde snel te reageren, al deed Mario Gonzalez dat behoorlijk onsportief: met een fopduik ... De Spaanse spits was nog maar pas weer rechtgestaan of er verscheen al een 0-2 op het scorebord. Na balverlies van Casper De Norre haalde Ismaël Kandouss van ver uit. Omdat het leer van richting veranderde, was Valentin Cojocaru kansloos. De Leuvenaars waren duidelijk van slag. Simon Adingra stichtte nog geregeld gevaar voor de rust, terwijl Viktor Boniface een wereldgoal in gedachten had. Zijn poging van voor de middellijn vond echter geen doel.

Geen gevaar
OHL moest uit een ander vaatje tappen na de pauze, maar het bier bleef even flets smaken. De troepen van Marc Brys eisten de bal wel op, zonder daarmee iets gevaarlijks te kunnen realiseren. Het meest spraakmakende moment was misschien wel de vervanging van ... de lijnrechter. Halverwege de tweede helft deed Union het licht uit. Na een snelle aanval bediende Adingra met een lage bal Dante Vanzeir, die voor 0-3 kon tekenen.

Op enkele wissels na viel er nadien niets meer te beleven aan Den Dreef. In het slot toonde Anthony Moris zijn klasse nog eens op een ver schot. Aan de eindscore veranderde dat allemaal niets meer. Union heeft nu negentien punten op de teller en wipt zo over OHL, dat op zeventien blijft staan. Voor de Vlaams-Brabanders was het overigens pas de eerste nederlaag in zeven wedstrijden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie