'Ondanks vertragingen staat RWDM-eigenaar op het punt om ook Lyon te kopen'

'Ondanks vertragingen staat RWDM-eigenaar op het punt om ook Lyon te kopen'

01-10-2022 16:00

RWDM staat op het punt om er een zus met naam en faam bij te krijgen. John Textor, de eigenaar van de Brusselaar, zou binnenkort namelijk ook de grote baas worden bij Olympique Lyon. Vrijdag kwam er wel een kleine kink in de kabel, maar de overname blijft normaal gezien verzekerd.

Via zijn investeringsgroep Eagle Football Holdings zou hij straks ook de touwtjes in handen krijgen bij Lyon, nadat dat eerder al het geval was bij RWDM. Textor, een Amerikaanse zakenman, heeft de onderhandelingen met de huidige top van L'OL bijna afgerond. Dit weekend werd al een doorbraak verwacht, maar vrijdag doken er enkele vertragingen op, weet L'Equipe.

Niet getreurd, want de overname komt er toch door. Op 21 oktober zou het nieuws officieel bekendgemaakt worden. Textor heeft de supporters en het bestuur van Lyon alvast verzekerd dat hij niet te veel wil ingrijpen in het organigram. Zo blijft voorzitter Jean-Michel Aulas nog zeker drie jaar aan. De grote ambitie is evenwel om Lyon terug te loodsen naar de Champions League.

Bij RWDM bewees Textor dat hij uit het goede hout gesneden is, want sinds zijn bewind is de traditieclub uit Molenbeek weer uitgegroeid tot één van de betere ploegen in de Challenger Pro League. Vorig seizoen stootte RWDM bijna door naar het hoogste niveau, maar in de barragematchen bleek RFC Seraing te sterk.