Droomweek voor Nico Williams: debuut voor Spanje en samen scoren met broer Iñaki

01-10-2022 10:00

Nico Williams beleeft een geweldige week. De aanvaller van Athletic Bilbao debuteerde op 24 september tegen Zwitserland, verzorgde drie dagen later een belangrijke assist tegen Portugal en scoorde vrijdagavond voor het eerst samen met zijn oudere broer Iñaki Williams in een La Liga-wedstrijd.

De twintigjarige vleugelaanvaller mocht vorige week zaterdag van trainer Luis Enrique debuteren voor de Spaanse nationale ploeg. Dat deed hij in het met 1-2 verloren Nations League-duel met Zwitserland. Ook in het daaropvolgende duel met Portugal, maakte Williams minuten. Hij was in de slotfase zelfs belangrijk met een assist op Alvaro Morata. Door die overwinning boekte Spanje een plek bij de Final Four.

Vrijdagavond was hij opnieuw belangrij. In die 10e minuut gaf hij een perfecte voorzet op zijn oudere broer, die knap binnenkopte. Even later tekende Nico zelf voor de 3-0. Het is voor het eerst dat de broers gezamenlijk trefzeker zijn in een competitieduel. Athletic, dat de wedstrijd uiteindelijk met 4-0 won, staat na vrijdag derde in La Liga en heeft met een wedstrijd meer evenveel punten als FC Barcelona.