Bayern weet weer wat winnen is en boekt eerste competitiezege sinds 21 augustus

30-09-2022 22:45
1

Bayern München heeft vrijdagavond in eigen huis met 4-0 gewonnen van Bayer Leverkusen. Trainer Julian Nagelsmann, die een basisplaats over had voor Matthijs de Ligt, zet daarmee voorlopig een punt achter de vormdip.

Het kwakkelende Bayern lag vrijdagavond onder een vergrootglas. Der Rekordmeister won voor het laatst een competitieduel op 21 augustus. Er was weinig te zien van een eventuele vormcrisis. Al na drie minuten spelen opende Leroy Sané de score. Leverkusen, dat zich na vrijdag terugvindt op plek 16, had weinig tot niets in de melk te brokkelen. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Bayern opnieuw toesloeg. Dat deed het in de 17e minuut via het talent Jamal Musiala. Nog voor rust deelde Bayern via Sadio Mané de genadeklap uit.

De tweede helft speelde zich af in een rustiger tempo. Leverkusen probeerde de schade te beperken. Dat lukte lange tijd, totdat Thomas Müller in de 84e minuut de 4-0 voor zijn rekening nam. De Ligt speelde de volle negentig minuten. Door de overwinning klimt Bayern voorlopig naar de tweede plek. Concurrenten Borussia Dortmund, SC Freiburg, Hoffenheim en Borussia Mönchengladbach komen later dit weekend nog in actie.