30-09-2022 22:01
20

In de Challenger Pro League kregen we vrijdag ook opnieuw voetbal te zien, met twee jeugdploegen die voor de bak kwamen. Zowel Club NXT als Jong Genk zijn er echter niet in geslaagd om ook de drie punten te pakken.

Virton – Club NXT (3-3)
Virton en Club NXT hebben vrijdag voor een spektakelrijke partij kunnen zorgen. Na een lange verplaatsing richting Virton leek Club NXT op weg naar winst, maar gaf het die nog uit handen. De partij begon ook niet al te best voor de jonge Bruggelingen, die na vier minuten voetballen op achterstand kwamen en Souleymane Anne zagen scoren.

De reactie kwam er echter snel, na wat geharrewar voorin kwam de bal tot bij Noah Mbamba. De 1-1 stond na nog geen tien minuten voetballen al op het scorebord. Een kwartier later wist Kyriane Sabbe met een schitterend schot de Bruggelingen zelfs op voorsprong te brengen. Niet de ruststand, want met een net zo knappe vrije trap werd het via Ruben Droehnlé voor rust nog 2-2.

Na de pauze geen Mbamba meer, maar ook zonder de middenvelder wist NXT te scoren. Het was Shion Homma die in minuut 50 Blauw-Zwart weer op voorsprong bracht. De zege was echter niet binnen. Na een domme fout achterin kreeg Virton nog een strafschop, die werd omgezet door uitblinker Anne. De 3-3 eindstand was een feit.

Jong Genk – Dender (0-2)
Ook tegen laagvlieger Dender is Jong Genk er niet in geslaagd een zege te boeken. Het wist wel kansen bij elkaar te voetballen, maar slaagde er niet in de bal in doel te doen belanden. Dat deden de bezoekers uit Dender wel.

Na 75 minuten voetballen was het Michael Lallemand die Dender op voorsprong bracht. Dender leek op weg naar winst en kon zes minuten voor tijd helemaal vieren. Nicolas Rajsel wist de 0-2 eindstand op het scorebord zetten.

Door de nederlaag dreigt Jong Genk na deze speeldag op de laatste plek komen te staan. Het staat nu met vijf punten op een voorlaatste plek, maar kan Deinze nog boven de club zien springen bij een gelijkspel of winst. Deinze neemt het zaterdag op tegen K. Beerschot V.A.