Publiekslieveling KAA Gent wil graag uitkomen voor Jong Gent: Ervaring doorgeven

Publiekslieveling KAA Gent wil graag uitkomen voor Jong Gent: "Ervaring doorgeven"

30-09-2022 23:16
1

De beloftenploegen van de eersteklassers spelen sinds dit seizoen tussen de grote jongens en mogen zich tonen tegen de volwassen mannen. Ook de jonkies van KAA Gent, die aan de slag zijn in Eerste Nationale. En daarvoor zou een oude bekende nog graag willen uitkomen.

Bij Club NXT doet men een beroep op Lennart Mertens, terwijl de RSCA Futures rekenen op de ervaring van David Hubert. Voor Jong Gent zou Renato Neto wel willen uitkomen. "Waarom niet? Het zou een mooie kans kunnen zijn. Mensen zeiden me het woensdag ook al. Ik zou ervaring kunnen doorgeven", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik ken ook nog wat jongens daar. Neem nu Cederick Van Daele, de kapitein. Hij stuurde me dinsdag nog voor mijn verjaardag. Ik ga zeker eens naar hun wedstrijd kijken in Oostakker."

De nu 31-jarige Neto kwam van 2013 tot 2019 uit voor KAA Gent en was een sterkhouder in het team dat in 2015 de titel veroverde. Door blessureleed kende hij echter een minder einde en ook zijn passages bij KV Oostende en deinze waren geen succes. Hij kwam ook even uit voor Sirens FC uit Malta, maar is nu opnieuw in België en zit zonder club.