Mazzu neemt het op voor Debast (Anderlecht): Hij gaat mee naar het WK

Mazzu neemt het op voor Debast (Anderlecht): "Hij gaat mee naar het WK"

30-09-2022 18:05
8

De voorbije dagen werd er heel wat gezegd en geschreven over Zeno Debast, die zijn eerste partijen voor de Rode Duivels speelde. Er waren criticasters, maar ook mensen die bijzonder lovend waren. Felice Mazzu behoort tot dat laatste groepje.

De coach van RSC Anderlecht volgde het debuut van Debast natuurlijk met argusogen op en was tevreden met de partijen van zijn pupil. De kritiek op de Rode Duivel vond hij dan ook niet terecht. "Ik was niet akkoord met de vele analyses en kritiek die geschreven werd", citeert Het Laatste Nieuws de coach.

Volgens Mazzu had Debast namelijk heel sterk gespeeld. "Zeno heeft twee keer met veel lef gespeeld en het goed gedaan. Foutjes horen erbij, hij is nog maar 18 jaar. We zijn trots op hem", aldus de trainer van Anderlecht.

Of hij ook mee zal gaan naar het WK is nog maar de vraag. Roberto Martinez lijkt dat niet uit te sluiten en ook Mazzu vindt dat de jonge verdediger dat wel zou verdienen. "Roberto Martínez is beter geplaatst om op die vraag te antwoorden, maar ik zie Zeno alleszins naar Qatar gaan", besluit hij.