'FC Barcelona heeft nog flinke openstaande rekening door Ajax-transfers'

'FC Barcelona heeft nog flinke openstaande rekening door Ajax-transfers'

30 september - 16:12
7

Ajax heeft nog een flink bedrag tegoed van FC Barcelona. De transfersommen van Frenkie de Jong en Sergiño Dest zijn nog niet volledig overgemaakt, aldus Catalaanse media.

De Jong maakte drie seizoenen geleden voor om en nabij de 85 miljoen euro de overstap van Ajax naar Barcelona. Transfersommen worden vrijwel altijd in termijnen overgemaakt en dat is nu dus niet anders.

Catalaanse media melden dat Ajax voor de transfer van De Jong nog 32 miljoen moet ontvangen vanuit Barcelona. Voor Dest staat nog een bedrag van tien miljoen open. De Amerikaanse back vertrok voor twintig miljoen naar Spanje.

Barcelona betaalde 55 miljoen euro aan Manchester City voor Ferrán Torres en moet nog 52 miljoen overmaken. Die transfer werd afgelopen zomer pas afgerond. Het totaalbedrag moet uiterlijk over twee jaar op de Engelse rekening staan. Juventus moet nog 36 miljoen voor Miralem Pjanic krijgen en het bedrag dat Liverpool nog open heeft staan voor Phillipe Coutinho is veertien miljoen. Daar tegenover staat dat Barcelona tien miljoen krijgt van Aston Villa, dat Coutinho gekocht heeft.

Uit het jaarverslag van Barcelona blijkt dat Barcelona dit seizoen 656 miljoen aan salarissen overmaakt. Dat is volgens Catalaanse media het op een na hoogste bedrag in de clubhistorie. In het seizoen 2018/2019 werd er 671 miljoen overgemaakt naar contractspelers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie