Opmerkelijk: KAA Gent neemt maatregelen tegen 'zwartsupporters'

Opmerkelijk: KAA Gent neemt maatregelen tegen 'zwartsupporters'

30 september - 13:29
11

KAA Gent wil afrekenen met een aanhoudend probleem. Heel wat fans sluipen tijdens de rust namelijk binnen zonder te betalen. Een afgebakende rokerszone moet dat probleem oplossen. 

De fans sluipen tijdens de pauze gratis binnen in het zog van de rokers, die sinds mei 2021 niet meer in de tribune mogen roken. KAA Gent is dat beu en wil die 'zwartsupporters' graag aan banden leggen. 

"Onze medewerkers stelden inderdaad vast dat nogal wat niet-betalende supporters zo het stadion trachtten binnen te geraken", aldus woordvoerder Tom Vandenbulcke bij Het Laatste Nieuws. "Een getal kan ik daar niet direct op plakken. Het gaat niet alleen over binnenkomen zonder te betalen, maar ook over veiligheid. Volgens de nieuwe voetbalwet is elk zitje verbonden aan een naam. We moeten dus weten wie in ons stadion zit."

Vanaf nu moeten rokers naar een afgebakende zone binnen het stadion. Wie het stadion verlaat, mag niet meer binnen. "In een eerste stadium bouwen we de rookzone op met hoge hekken. Deze worden na de wedstrijd dan weer verwijderd. Deze oplossing is niet per se definitief. We bekijken binnen de club hoe we dit op lange termijn verder uitwerken", besluit Vandenbulcke. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie