Uitkijken naar speeldag 10 : Mogelijke symboolkaap bij start van doldwaze oktober

Uitkijken naar speeldag 10 : Mogelijke symboolkaap bij start van doldwaze oktober

30 september - 13:00 Laatste update: 22:09
6

De UEFA Nations League is nog maar pas uitgewuifd of kijk, daar staat de Jupiler Pro League alweer voor de deur! Het eerste weekend van oktober luidt de start in van een waanzinnig blok voetbal voor de Belgische clubs. Op speeldag 10 kijkt VoetbalPrimeur.be uit naar de volgende vijf ankerpunten.

Doldwaas blok
Wie elke voetbalafspraak van zijn of haar lievelingsploeg met rood omcirkelt in de agenda, zal al tot de vaststelling gekomen zijn: de maand oktober is gekkenwerk in voetballand. Vanaf nu tot begin november staan er voor clubs die Europees actief zijn, niet minder dan tien (!) wedstrijden op de planning. Elke week is simpelweg dubbel geboekt! In de Croky Cup gaan immers de achtste finales van start én speeldag 13 van de JPL valt midweeks. En midden november krijgt de trouwe voetbalfanaat dan nog een toetje in de vorm van het WK voorgeschoteld … Waanzin!

Luikse invasie
Het leek al eeuwen geleden, maar het einde van het vorige competitieblok werd zowaar kleur gegeven door Standard Luik. Dankzij een fraaie 12 op 12 parkeerde Ronny Deila zijn troepen aan de vooravond van de interlandbreak op een vijfde stek. Daar prijken De Rouches nu uiteraard nog steeds. Met een (op papier) eenvoudige thuismatch tegen RFC Seraing als opener van deel twee kan Standard straks zelfs (virtueel) naar de derde plaats wippen. De buren uit Seraing verwachten zich best aan een broeierig Sclessin …

(Tussen)paus of kanonnenvlees?
Miron Muslic. Zo heet de opvolger van Dominik Thalhammer. Vorig seizoen was de Oostenrijker nog een goeroe voor Cercle Brugge, maar enkele maanden later bleek hij plots dé ziektekiem die de slappe start van De Vereniging veroorzaakt heeft. Geen dure of moeilijk vindbare vogel als opvolger, dachten de bazen uit Monaco, en dus werd de T2 simpelweg doorgeschoven. Prompt heette het ook dat eigenlijk niet Thalhammer, maar deze Muslic de hand had in de successen van afgelopen jaar. Dat mag hij vanaf nu bewijzen, te beginnen met een uitpartij in Gent. De vraag is echter: voor hoelang?

De (brede) Bast
Ongetwijfeld de naam die in en rond de interlandperiode het vaakst over de tongen is gegaan, die van Zeno Debast. Dat het talent er bij de achttienjarige mandekker vanaf spat, valt moeilijk te ontkennen, maar volgens velen kwam die dubbele basisstek bij de Rode Duivels toch écht te vroeg. Ondanks zijn jeugdige leeftijd kreeg het Anderlecht-product zo een flinke lading ongenoegen over zich heen. Of Roberto Martinez hem überhaupt een plezier gedaan heeft met die bliksemsnelle intrede, zal de volgende weken moeten blijken. Deze zondag mag Debast zijn WK-kandidatuur kracht trachten bij te zetten tegen het sluwe Sporting Charleroi.

Symbolische kaap
Afsluiten doen we aan de top. De historische succesreeks van Royal Antwerp FC werd in september al vet uitgesmeerd in de verschillende media, maar dat neemt de verdienste van die prestatie allerminst weg. Op het veld van KV Kortrijk krijgt Stamnummer Eén de kans om het rapport esthetisch op te smukken: 30 op 30, staat dat niet prachtig? De zwalpende Kerels lijken in ieder geval een gewillig slachtoffer. Of doet Didier Lamkel Zé zijn ex-club de duvel aan?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie