Bakkali over periode bij Anderlecht: Voetbalplezier kwijtgeraakt

Bakkali over periode bij Anderlecht: "Voetbalplezier kwijtgeraakt"

30-09-2022 13:44 Laatste update: 13:44
12

Zakaria Bakkali wil het voetbalplezier terugvinden bij RKC Waalwijk. De 26-jarige dribbelaar erkent fouten te hebben gemaakt bij PSV en verloor zijn passie voor het spel via omzwervingen bij Anderlecht.

Bakkali had als zeventienjarige de wereld aan zijn voeten bij PSV. Hij was de jongste speler die een hattrick maakte in de Eredivisie en speelde in de Champions League. Toen hij niet wilde verlengen in Eindhoven, ging het mis en werd hij teruggezet naar Jong PSV. "Tot het laatste jaar ging het echt goed bij PSV", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik snapte eerst niet dat ik teruggezet werd, later wel. Maar het was heel moeilijk."

In negen jaar is Bakkali mentaal sterker geworden, zegt hij. "Je wordt voetballend beter, maar het mentale gedeelte is zo belangrijk. Als je jong bent, weet je dat niet. Ik heb zeker ook dingen fout gedaan, maar daar heb ik van geleerd." Via Valencia CF en Deportivo La Coruña kwam Bakkali in 2018 bij Anderlecht terecht, waar onder meer een persoonlijk geschil met trainer Vincent Kompany voor een breuk zorgde. "Ik kan het accepteren als ik op de bank zit omdat iemand anders beter is. Maar dat was toen niet het geval. Daar ben ik ook het plezier in voetbal wat kwijtgeraakt."

Bij RKC vindt Bakkali het plezier terug. "Ik heb nog acht of negen jaar te voetballen. Het is een nieuwe start voor mij, ik heb de knop omgezet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie