Nieuwe smaakmaker bij KV Oostende? Nu wil ik bevestigen

Nieuwe smaakmaker bij KV Oostende? "Nu wil ik bevestigen"

30 september - 12:44
1

Tatsuhiro Sakamoto maakte afgelopen zomer definitief de overstap naar KV Oostende. De aanvaller wacht nog op zijn eerste goal, maar gaf inmiddels wel al twee assists. 

Vorig seizoen was Sakamato al op huurbasis actief aan de kust. "Ik kreeg vorig jaar hier de kans om m'n potentieel te tonen", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat ik het goed heb gedaan, maar nu wil ik bevestigen. Ik plak er geen aantal op, maar wil zoveel mogelijk goals en assists leveren.”

Sakamato kampt wel nog met een taalbarrière. "Op training spreken de ploegmaats in simpel Engels. Ik begrijp wat ze willen zeggen, maar ik kan mezelf niet goed uitdrukken. Ik probeer me dan weer te behelpen met enkele woordjes. Het klopt wel: ik moet m'n talenkennis uitdiepen. Ik blijf m'n best doen. Op sportief vlak weet ik waar ik moet lopen en ik ken de instructies van de coach. Op het veld loopt het dus goed", besluit hij.

Sakamato heeft ook al twee interlands voor Japan op zijn naam staan. Tijdens de laatste interlandbreak werd hij echter niet meer geselecteerd. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie