Nieuweling van KV Kortrijk: Niet mijn plan om naar hier te komen

Nieuweling van KV Kortrijk: "Niet mijn plan om naar hier te komen"

30 september - 11:44
0

KV Kortrijk haalde net voor de transferdeadline nog Oleksey Sych binnen. De belofteninternational uit Oekraïne is ambitieus, al was het oorspronkelijk niet de bedoeling om naar België te komen. 

"Het was niet mijn oorspronkelijke plan om naar hier te komen", aldus Sych bij Het Nieuwsblad. "Ik wou Oekraïne niet verlaten, maar KV Kortrijk toonde concrete interesse en volgde me al een tijdje op de voet. Ik dacht wat na en uiteindelijk zag ik deze uitdaging aan als een unieke opportuniteit in mijn voetbalcarrière."

Sich wordt momenteel gehuurd van Rukh Lviv. "Mijn eerste indrukken van deze club waren positief. Ze bieden mij de kans aan om te groeien als persoon en als speler. Misschien blijf ik hier wel nog na mijn uitleenbeurt, maar dat is nog te voorbarig. Ik focus me momenteel op het heden, het team en mijn individuele prestaties. Misschien volgt er dan wel een transfer naar een grotere ploeg."

Sych maakte zijn debuut op de vorige speeldag tegen Anderlecht. Hij speelde 77 minuten mee, maar KV Kortrijk verloor uiteindelijk met 4-1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie