Felice Mazzu ontvangt met RSC Anderlecht oude liefde: ‘Veel mocht, weinig moest’

Felice Mazzu ontvangt met RSC Anderlecht oude liefde: ‘Veel mocht, weinig moest’

30-09-2022 08:29
5

Zondag ontvangt RSC Anderlecht Sporting Charleroi. Daarmee ontvangt Felice Mazzu ook zijn oude liefde. Al zijn vergelijkingen tussen zijn periode in Charleroi en RSC Anderlecht vandaag ver te zoeken. 

In 2019 verliet Mazzu Sporting Charleroi en kwam terecht in een carrière van ups and downs. Hij ging aan de slag bij KRC Genk, maar kon daar nauwelijks potten breken. Even later, bij Union SG was dat wel het geval. Nu heeft hij het moeilijk bij RSC Anderlecht.

Het Laatste Nieuws ging op zoek naar de reden voor die wispelturigheid. Die wordt vooral gewijd aan de positie van de clubs. ‘Topclubs als Genk en Anderlecht vereisen echter een andere mindset en aanpak. De mentaliteit in de paars-witte vestiaire, waar sowieso al meer spelers met faam zitten, is volledig anders.’

Het totale plaatje bewijst dan: bij Union SG en Charleroi was het eerder ‘veel mocht, weinig moest.’ ‘Anderlecht hunkert bovendien al jaren naar een prijs en hoort zoveel mogelijk tegenstanders zijn wil op te leggen. Dan kan Mazzu onmogelijk in de rol van underdog kruipen’, besluit het dagblad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie