CEO Belgische voetbalbond benadrukt symbolische actie voor Qatar: “Onze opdracht”

CEO Belgische voetbalbond benadrukt symbolische actie voor Qatar: “Onze opdracht”

30-09-2022 07:03
6

Het WK voetbal in Qatar staat voor de deur. Meer en meer landen komen daarbij met symbolische acties om wantoestanden in Qatar aan te duiden. Ook Peter Bossaert, CEO van de KBVB, belooft actie.

Deze week werd duidelijk dat Denemarken bijvoorbeeld met zeer neutrale en sobere shirts zal spelen op het WK, een statement. Bossaert steunt die signalen, en denkt dat ze kunnen bijdragen aan een positief klimaat in Qatar. “Elk signaal dat helpt om de problemen omtrent mensenrechten in Qatar aan te kaarten is goed. Ik vind ook dat we als voetbalwereld al langere tijd krachtige signalen hebben gegeven”,aldus de CEO in Het Laatste Nieuws.

Of België nog met signalen gaat komen op of voor het WK in Qatar wil Bossaert niet gezegd hebben, al haalt hij wel de huidige maatregelen aan. “Als voetbalbond vinden wij het belangrijk dat initiatieven rond mensenrechten in Qatar impact hebben. Zo hebben we met Amnesty International een platform opgezet. Samen met 8 andere gelijkgezinde landen uit Europa en de UEFA hebben we ook een werkgroep opgezet”, benadrukte hij. 

Het WK voetbal in Qatar vindt van 20 november tot en met 18 december plaats.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie