Neto (ex-KAA Gent) is clubloos en staat open voor België: “Ik ben volledig fit

Neto (ex-KAA Gent) is clubloos en staat open voor België: “Ik ben volledig fit"

29-09-2022 20:10
3

Renato Neto speelde in het verleden bij KAA Gent en Cercle Brugge, maar zit nu zonder club. De Braziliaan deed nog mee in de galamatch met Ronaldinho. Neto hoopt nog ergens aan de bak te kunnen.

Neto zijn laatste avontuur was bij Sirens FC in Malta. “Eerlijk, het niveau in Malta heeft me verrast. Er zijn daar heel wat spelers uit de Balkan en Italië aan de slag, die hebben het niveau van de competitie toch opgekrikt. Ach, het was een oplossing die last minute, in januari, uit de bus kwam”, citeert Het Laatste Nieuws de middenvelder.

Een knieblessure dat hij opliep bij KAA Gent is verleden tijd. “Ik heb het gevoel dat er heel wat clubs zich blindstaren op die blessure, ook al ben ik fit. Pas op, ik begrijp de terughoudendheid van de clubs om dat risico te nemen. Maar met een test van één à twee weken, neem je als club ook geen risico. In België sta ik zeker open voor een test.”

Zelfs Jong Gent is een optie voor Neto. “Waarom niet? Het zou een mooie kans kunnen zijn. Mensen zeiden me het woensdag ook al. Ik zou ervaring kunnen doorgeven. Ik ken ook nog wat jongens daar. Neem nu Cederick Van Daele, de kapitein. Hij stuurde me dinsdag nog voor mijn verjaardag. Ik ga zeker eens naar hun wedstrijd kijken in Oostakker.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie