Anderlecht zet fouten van Pro League over bezoekersaantallen recht

Anderlecht zet fouten van Pro League over bezoekersaantallen recht

29-09-2022 19:10
10

In de Belgische voetbalstadions zien we een dalende trend als we kijken naar de bezoekersaantallen. Deze week kwam er een rapport naar buiten op basis van cijfers van de Pro League over de fans die wegblijven. RSC Anderlecht kan zich niet vinden in de cijfers en pakt nu uit met een rechtzetting.

Anderlecht heeft moeite met de berichtgeving. 'Na verschillende artikels over de afnemende toeschouwersaantallen in de Belgische stadions, is de club genoodzaakt een aantal elementen recht te zetten. Er zijn immers grote verschillen in de gehanteerde referentiekaders en de analyses zijn onder meer gebaseerd op een fout in de database van de Pro League', klinkt het bij paars-wit. 

Anderlecht laat weten dat in de laatste drie seizoenen gemiddeld minstens 85% van het aantal beschikbare tickets het Lotto Park werden verkocht. 'Vorig seizoen zijn er 10% meer tickets verkocht dan 2019-2020, het laatste seizoen zonder impact van de coronapandemie.' Daarna stelt Anderlecht: 'Dit seizoen ontvangen we gemiddeld hetzelfde aantal toeschouwers als het seizoen 2021-22 en 2019-20 (pre-corona).'

Spelen op donderdag en zondagavond
Volgens Anderlecht is de context ondertussen gekend. Zo was er de vroege start van het seizoen midden in de zomervakantie. De snelle opeenvolging van Europese wedstrijden en wedstrijden in de Jupiler Pro League. De enige 'topwedstrijd' tegen KAA Gent vond plaats op een donderdag. Terwijl het ook nog eens moest thuisspelen op een autoloze zondag om 21 uur. 

'Er is evenwel een verschil tussen het aantal verkochte tickets en abonnementen en de daadwerkelijke opkomst tijdens de wedstrijd. Deze ‘no shows’ blijven over de laatste jaren heen echter consistent en situeren zich vooral bij abonnees die niet elke wedstrijd in het stadion aanwezig kunnen zijn', meent Anderlecht. 

Begrip voor de fans
Tot slot klinkt het in Brussel. 'Los van het belang van de correcte weergave van cijfers, kan RSC Anderlecht veel begrip opbrengen voor de verzuchtingen van de Belgische voetbalsupporters, ook wat betreft de aanvangsuren van wedstrijden. De club staat erop om zijn supporters te bedanken voor de niet-aflatende steun voor de ploeg van hun hart.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie