Mbokani zal er meteen moeten staan, topschutter Maderner lang out bij Beveren

Mbokani zal er meteen moeten staan, topschutter Maderner lang out bij Beveren

29-09-2022 15:45 Laatste update: 16:16
6

Slecht nieuws voor SK Beveren. De Waaslanders zullen het de komende maanden moeten stellen zonder Daniel Maderner. De Oostenrijker is een van hun beste spelers en zou mogelijks een half jaar buiten strijd zijn, zo meldde SK Beveren via haar webstek.

Tijdens het bekerduel tegen URSL Visé (0-2 winst voor Beveren) ging Maderner vlak voor affluiten tegen de grond. Nu blijkt dat de schade alles behalve beperkt is. 'De voorste kruisband van de linkerknie blijkt gescheurd te zijn. Er wordt verwacht dat hij minstens zes maanden onbeschikbaar zal zijn', zo liet Beveren weten.

Maderner was met drie goals en één assist in zes wedstrijden de meest productieve speler bij Beveren. Ook op aanvaller Joan Simun Edmundsson zal Beveren even geen beroep meer kunnen doen. Hij geraakte geblesseerd tijdens de interlandbreak met de Faeröer en is enkele weken out met een knieblessure. 

Natuurlijk haalde Beveren met Dieumerci Mbokani onlangs wel een spits binnen die op de Belgische velden de weg naar doel weet en die meer dan de ideale vervanger voor Maderner lijkt. De ex-spits van RSC Anderlecht, Standard en Antwerp zal dit weekend meer dan waarschijnlijk debuteren voor Beveren. Meteen een uitdaging voor Mbokani: Beveren ontvangt leider Lierse Kempenzonen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie