Wiegman won met Engelse dames EK, nu getipt als opvolger bij de Engelse mannen

Wiegman won met Engelse dames EK, nu getipt als opvolger bij de Engelse mannen

29 september - 14:30 Laatste update: 15:51
4

De Engelse nationale ploeg kon al zes wedstrijden op rij niet meer winnen en daardoor wordt de positie van bondscoach Gareth Southgate in vraag gesteld. The Athletic schuift Sarina Wiegman naar voor als opvolger van Southgate. Zij zou de eerste vrouwelijke trainer van The Three Lions kunnen worden.

Wiegman krijgt onder de Engelse voetbalfans veel lof voor haar werk. Zo won ze afgelopen zomer het EK met het vrouwenteam van Engeland. Mede daardoor ziet The Athletic in Wiegman een ideale kandidaat. "Zij is als prijzenpakster precies datgene wat de Engelse ploeg nu nodig heeft. De bond heeft al een tweevoudig Europees kampioen in dienst. Sinds 1996 werd er al geen prijs meer gewonnen door de ploeg en Wiegman moet daarbij kunnen helpen."

De naam van Wiegman wordt genoemd in verband met de wankele positie van Gareth Southgate bij de Engelse mannen. Niet enkel de resultaten van de Engelse mannen, maar ook de keuzes van Southgate voor onder andere Harry Maguire en Luke Shaw wekten veel tegenstand op bij de Engelse voetbalfans. Southgate staat nog tot 2024 onder contract bij de bond, maar er wordt al gespeculeerd over een vertrek van de huidige bondscoach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie