Ook minder fans bij KRC Genk: De crisis heeft er stevig ingehakt

Ook minder fans bij KRC Genk: "De crisis heeft er stevig ingehakt"

29 september - 13:00
14

Er worden steeds minder tickets verkocht in onze Jupiler Pro League. Er komen twintig procent minder fans opdagen dan voor de coronacrisis, maar bij KRC Genk maken ze zich geen zorgen. 

Nochtans zijn ook de tribunes van KRC Genk minder gevuld. "Drie jaar geleden waren we net kampioen geworden, dat scheelt enkele duizenden abonnementen", aldus Gerits bij Het Nieuwsblad. "Maar corona heeft het Belgisch voetbal geen goed gedaan, sommigen zijn hun vrije tijd anders gaan besteden. Ook de crisis hakt er natuurlijk in, al proberen wij met verschillende formules en lage prijzen het voetbal voor iedereen toegankelijk te houden."

Gerits ziet hoe dan ook positieve signalen bij zijn team. "We hebben merkelijk meer dagtickets verkocht en verwachten ook veel van de post-WK-abonnementen, die we binnenkort aanbieden voor het tweede deel van de competitie."

KRC Genk heeft voorlopig 38 procent minder fans dan voor corona. Sporting Charleroi spant de kroon met een verschil van maar liefst 47 procent. Ook Cercle Brugge gaat sterk achteruit met 46,6 procent. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie