Deila (Standard) looft Zinckernagel: Nog niet zijn volle talent laten zien

Deila (Standard) looft Zinckernagel: "Nog niet zijn volle talent laten zien"

29 september - 10:35 Laatste update: 10:45
2

Nu de interlandbreak achter de rug is, gaat de bal opnieuw aan het rullen in de Jupiler Pro League. De eerste affiche van speeldag 10 is de Luikse derby tussen Standard en RFC Seraing. Standard-trainer Ronny Deila was aan het woord in een interview met RTBF.

Standard trekt speeldag 10 in met een twaalf op twaalf op zak, met als hoogtepunt een klinkende 3-0-zege tegen landskampioen Club Brugge in een kolkend Sclessin. Deila kijkt uit naar het Luikse duel tegen RFC Seraing, de nummer 16, zeker als Philip Zinckernagel opnieuw kan uitblinken. "Philip heeft nog niet zijn volle talent laten zien", liet de Noorse trainer optekenen.

Deila sprak erg lovend over Zinckernagel die twee maal scoorde tegen Club Brugge. "Hij kan het verschil maken met zijn technische vaardigheden, maar hij maakt ook andere spelers beter. Hij is een natuurlijke leider. Hij praat veel op het veld en moedigt zijn teamgenoten aan", stak de Luikse T1 de loftrompet op. Hij mist nog een beetje ritme, maar als hij tegen Seraing op hetzelfde niveau speelt als tegen Club Brugge, past dat perfect bij mij", voegde Deila al lachend toe.

Standard staat vijfde in de Jupiler Pro League. De Rouches tellen zestien punten, dat zijn er even veel als Union en één minder dan de nummer vier OH Leuven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie