Proto (ex-Anderlecht) lanceert eigen academie voor keepers en keepsters

Proto (ex-Anderlecht) lanceert eigen academie voor keepers en keepsters

29-09-2022 09:45 Laatste update: 10:32
0

In 2021 hing Silvio Proto de keepershandschoenen aan de haak. De oud-doelman is ondertussen vaak als voetbal-analist op tv te zien, maar neemt nu ook de (keepers)handschoen op en opent de Silvio Proto Academy. Dat is een academie die zich toespitst op keepers en keepsters.

Via zijn Instagram-pagina en zijn webstek kondigde Proto zijn academie aan. De Silvio Proto Academy zal zich richten op de totale opleiding van doelmannen: 'fysieke, technische en tactische voorbereiding, mentale coaching, videoanalyse van trainingen, situaties en wedstrijden, cognitieve training (reflexen, vooruitzien, stressbeheersing, enz.), screening, blessurepreventie, voedingsadvies en coaching', zo liet de 39-jarige Italo-Belg weten.

Proto is het best bekend voor zijn periode als doelman van RSC Anderlecht. Daar speelde hij 285 wedstrijden en werd met Paars-Wit zes keer landskampioen. Verder kwam Proto uit voor La Louvière (waar hij debuteerde), Germinal Beerschot en KV Oostende. Aan het einde van zijn carrière trok hij naar het buitenland met passages bij Olympiacos en Lazio.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door - 𝚂𝚒𝚕𝚟𝚒𝚘 𝙿𝚛𝚘𝚝𝚘 - (@silvio.proto.officiel)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie