'Chelsea, Arsenal en Liverpool willen eigen consortium en richten zich op België'

'Chelsea, Arsenal en Liverpool willen eigen consortium en richten zich op België'

29 september - 09:30
11

Manchester City maakt onderdeel uit van de City Football Group, waar onder andere ook Lommel behoort. Na Chelsea willen nu ook Liverpool en Arsenal dezelfde weg als City opgaan en een netwerk van clubs samenstellen, zo wist The Guardian.

Todd Boehly, de nieuwe Chelsea-eigenaar, liet onlangs weten dat Chelsea onderdeel moet worden van een consortium. Volgens de Britse krant is de Amerikaan zijn zoektocht begonnen. Chelsea benaderde onder meer het Braziliaanse Santos, maar dat was tevergeefs. Boehly heeft bestuurslid Tom Glick opdracht gegeven om het proces te leiden. Chelsea wil graag met een club uit België of Portugal in zee gaan, omdat die landen - naast Brazilië - worden gezien als een potentiële bron van talentvolle spelers. De Londense club kreeg al advies van zaakwaarnemer Jorge Mendes over de Portugese markt.

Het plan van Boehly lijkt razendsnel gekopieerd te worden door de bazen van Arsenal en Liverpool. Stan Kroenke, de grootaandeelhouder van The Gunners, is ook de eigenaar van de Amerikaanse voetbalclub Colorado Rapids. Zijn Liverpool-collega, John W. Henry, bezit geen andere voetbalclubs. Ze willen nu beiden 'meerdere clubs binnen en buiten Europa' aan hun portfolio toevoegen. Vooral Kroenke zou in de richting van België, Portugal en in het bijzonder Brazilië kijken.

Het 'multi-club model' zoals Manchester City dat uitbouwde, heeft naast het klaarstomen van talent nog een ander belangrijk voordeel. Het zou het makkelijker maken om spelers een werkvergunning te kunnen bieden. De regels zijn strenger geworden sinds het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie