Twee Liverpool fans plegen zelfmoord na incidenten in Stade de France

Twee Liverpool fans plegen zelfmoord na incidenten in Stade de France

29 september - 09:12
3

De incidenten tijdens de Champions League-finale hebben de fans getraumatiseerd. De laatste Champions League finale had dramatische gevolgen. Niet enkel verloor Liverpool FC de finale van Courtois en co, de fans werden ook erg hardhandig behandelt in Parijs. 

De minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, had de verantwoordelijkheid voor de incidenten bij de Liverpool-supporters gelegd, terwijl duidelijk blijkt dat de Franse autoriteiten in gebreke zijn gebleven bij de organisatie. 

De gebeurtenissen in Parijs hebben er bij de fans sterk op ingehakt. De tragedie in Hillsborough, waar 97 fans het leven lieten als gevolg van gelijkaardige organisatie, werd opnieuw opgeroepen bij een aantal fans van Liverpool. Dat schrijft The Echo. Vier maanden na de Champions League finale stierven twee Liverpool fans na het bijwonen van de finale in Parijs.

De slachtoffers, 52 en 63 jaar oud, pleegden beiden zelfmoord nadat ze de finale in Parijs hadden bijgewoond. De gebeurtenissen rond het stadion in Saint-Denis riep het trauma op dat ze aan Hillsborough hadden overgehouden. "Ik kan niet te veel details geven over de zelfmoorden”, klinkt het bij de de voorzitter van een vereniging van slachtoffers. “Ik kan wel meedelen dat het geen enkele twijfel lijdt dat zij deze onherstelbare daad hebben gepleegd omdat de laatste Champions League-finale bij hen het trauma van 1989, dat zij dachten te boven te zijn gekomen, opnieuw heeft opgeroepen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie