Opvallend: Luis Enrique weerlegt kritiek op Spanje en haalt de Rode Duivels aan

Opvallend: Luis Enrique weerlegt kritiek op Spanje en haalt de Rode Duivels aan

29 september - 08:58
10

Luis Enrique is het duidelijk niet eens met de kritiek op het Spaanse elftal. De bondscoach klimt opvallend genoeg in de pen en slaat terug op Twitter.

La Roja plaatste zich deze week met de hakken over de sloot voor de Final Four voor de Nations League, waardoor Spaanse media er richting het WK in Qatar nog niet gerust op zijn. Luis Enrique voelt zich daardoor blijkbaar genoodzaakt om te reageren. Hij plaatst op Twitter een tabel, waarin de prestaties van Spanje worden vergeleken met die van andere Europese toplanden. 'Gewoon om dingen in perspectief te plaatsen...', schrijft de keuzeheer.

Luis Enrique wijst op het feit dat zijn team in 2020 de finale van de Nations League haalde, in 2021 in de halve finale van het EK stond, zich als groepswinnaar plaatste voor het WK en nu de Final Four van de Nations League heeft bereikt. Daarmee kleuren alle prestaties van Spanje groen, volgens Luis Enrique. La Roja is namelijk het enige Europese topland dat telkens tot de laatste vier behoorde.

De Spaanse bondscoach vergelijkt de prestaties van zijn ploeg met andere nationale elftallen waaronder ook de Rode Duivels. Ook landen als Duitsland en Frankrijk kunnen niet tippen aan Spanje, althans in de ogen van Luis Enrique.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie