KV Oostende hekelt beslissing Pro League: “Burgemeester stuurde zelf een mail”

KV Oostende hekelt beslissing Pro League: “Burgemeester stuurde zelf een mail”

29 september - 08:13
4

Eerder deze week onthulde een rapport de problematische situatie van enkele Belgische clubs. Er zou daling vastgesteld zijn bij de bezoekersaantallen van enkele Belgische clubs. Over het algemeen lijkt elke club hiermee te kampen. KV Oostende kent de grootste daling 42,6% ten opzichte van de seizoenen voor Corona. 

Het gemiddelde aantal bezoekers daalde bij Oostende van zo’n 6.100 fans per wedstrijd naar slechts 3.500 bezoekers. Een alarmerende situaties lijkt het. Een kleine nuance die valt aan te brengen is het feit dat het Club Brugge nog niet op bezoek kregen. Deze wedstrijd zorgt steeds voor een uitverkocht stadion.

Maar ook de late bekendmaking van de aftrapuren zou volgens Oostende mee aan de basis liggen van de daling. Persverantwoordelijke Bram Keirsebilck legt uit: "Pas elf dagen vooraf wisten we op welk uur we zaterdag 10 september thuis tegen Eupen zouden spelen." Hij vertelt dat het hierdoor erg moeilijk is voor de fans van Oostende om dan de uitstap te plannen. "Vroeger was er enkel eersteklassevoetbal op zaterdagavond en op zondagnamiddag. Dat was veel makkelijker om te plannen in plaats van die versplintering nu", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Het is Oostende al langer dan vandaag duidelijk dat er dit seizoen wel eens problemen zouden zijn. Eind augustus anticipeerde de club reeds. Oostende verstuurde toen een open brief waarin het hekelde op het late aanvangsuur op zondagavond van een aantal wedstrijden. Mensen moeten gaan werken op maandag en kinderen moeten naar de school. 'Het zondagavondvoetbal – en dan vooral het late aanvangsuur om 21 uur – druist in tegen het familiale aspect van een voetbalwedstrijd', klinkt het in die brief. Ze geloven dat je op die manier fans uit het stadion jaagt. En ook burgemeester Bart Tommelein lijkt hierin mee te gaan. De burgemeester van Oostende zou zelf ook tegen deze beslissing zijn en "Hij stuurde zelf al een mail naar de Pro League”, aldus de persverantwoordelijke.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie