‘Belgische clubs zijn 20 miljoen euro schuldig aan tv-rechtenhouders’

‘Belgische clubs zijn 20 miljoen euro schuldig aan tv-rechtenhouders’

29 september - 08:00
40

Het lijkt een pittige start aan het nieuwe voetbaljaar te zijn voor de Belgische clubs. Eerder raakte al bekend dat de clubs kampen met een forse stijging van de kosten gecombineerd met een daling van hun inkomsten. Denk maar de bezoekersaantallen die in dalende lijn blijken te zijn. Nu zouden de clubs nog een bittere pil moeten slikken. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Na het - door corona - 'geannuleerde' seizoen van 2019-2020, moeten de clubs opnieuw even slikken. De Belgische clubs hebben nu een achterstand te betalen aan tv-rechtenhouders Proximus, Telenet en Voo. Deze instanties stapten naar het Belgisch centrum voor Arbitrage en Mediatie met een schuldeis gericht naar de clubs. De tv-rechtenhouders eisen een terugbetaling van meer dan twintig miljoen euro. In het seizoen werden er slechts 29 speeldagen van de reguliere competitie afgewerkt, dit zorgde voor een daling aan inkomsten voor de tv-rechtenhouders.

Nu blijkt dat het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie de partijen gelijk gaven. Lorin Parys, de CEO van de Pro League, zou op zoek zijn gegaan met de partijen naar een alternatieve oplossing. Het argument van Parys leidt als volgt: “Als clubs overkop gaan, loopt het product voetbal schade op en is dat ook niet in het belang van de tv-zenders.” Het is nu afwachten of de tv-rechtenhouders begrip zullen opbrengen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie