Henry stelt de VAR aan de kaak: Het voetbal hinkt achterop bij andere sporten

Henry stelt de VAR aan de kaak: "Het voetbal hinkt achterop bij andere sporten"

28 september - 23:25
3

Thierry Henry gaat nu al een tijdje door het leven als assistent-trainer bij de Rode Duivels, maar als voetbalgrootheid wordt hij natuurlijk ook geregeld uitgenodigd op conferenties en bijeenkomsten. Op het 'Leaders Week Sports Business' in Londen gaf de Franse vedette zijn ongezouten mening over de VAR.

En die is, voor alle duidelijkheid, niet al te rooskleurig. "Het neemt de spelvreugde weg", stelde hij onomwonden volgens Breaking News. Als gewezen aanvaller weet Henry maar al te goed hoe sneu het kan aanvoelen. "Na een doelpunt weet je niet eens meer of het de moeite loont om te juichen. Het is wachten op de VAR om te weten of je al dan niet mag vieren."

Op zich heeft Henry nochtans geen enkel probleem met het feit dat technologie haar rol speelt in het voetbal. "Maar in vergelijking met andere sporten gaat er te veel tijd verloren. We hinken achterop bij sporten als american football, rugby, cricket of tennis, waar de beslissingen instant genomen worden", luidt zijn oordeel.

Los van de snelheid is de ingreep van de videoref ook (te) vaak foutief, meent Henry. "De VAR zorgt vaak voor controverse, terwijl ze die eigenlijk net weg zou moeten nemen." Als het van de rechterhand van Roberto Martinez afhangt, zitten de voetbalbobo's dan ook best zo snel mogelijk samen om het VAR-systeem te verbeteren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie