Belgische Marokkaan brandt van ambitie bij PSV: Tuurlijk kunnen wij titel winnen

Belgische Marokkaan brandt van ambitie bij PSV: "Tuurlijk kunnen wij titel winnen"

28-09-2022 23:10 Laatste update: 23:01
1

Ismael Saibari is bezig aan zijn jaar van de doorbraak bij PSV. De Belgische Marokkaan speelt erg vaak mee en heeft heldere ambities bij PSV. De multi-inzetbare speler wil uitgroeien tot een dragende kracht in het elftal van Ruud van Nistelrooij, op het middenveld. 

Saibari heeft Marokkaans-Spaanse roots, maar belandde op jonge leeftijd in ons land. Via de jeugdopleidingen van onder meer RSC Anderlecht en KRC Genk stroomde hij door naar PSV. Daar speelde de 21-jarige onlangs zijn eerste wedstrijd in de voorrondes van de Champions League. Naar eigen zeggen had hij 'kippenvel' bij het horen van de anthem. PSV verloor in de laatste voorronde van Rangers FC, terwijl Ajax daar een paar weken later met 4-0 van won. "Toch deed dat geen extra pijn", zegt Saibari tegen Voetbal International. "Omdat ik weet dat wij dit ook echt kunnen. Alleen kwam het er bij ons op het moment dat het moest gebeuren net niet uit en bij Ajax wel."

PSV-coach Van Nistelrooij gebruikt Saibari voornamelijk als rechtsbuiten, door de afwezigheid van Noni Madueke. "Uiteindelijk wil ik op termijn wel die box-to-box-speler zijn bij PSV", maakt hij duidelijk. "Maar op dit moment is er op die positie voor mij veel concurrentie met Joey Veerman en Ibrahim Sangaré. Dus ik begrijp goed dat ik er nog niet de kans krijg. Zij zijn op dit moment verder en beter dan ik ben. Ik leer van hen en dat is mooi."

Over de titelkansen van de Eindhovenaren is Saibari kraakhelder. "Ja, natuurlijk moeten wij de titel winnen, dat hoort bij PSV", weet hij. "Ik denk dat dit kan. Als je hierin niet gelooft, moet je niet eens aan het seizoen beginnen. En bij ons gelooft iedereen dat we kampioen kunnen worden. We hebben er in elk geval genoeg kwaliteit voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s