Tissoudali over Gent: Moeilijk ambities waar te maken, maar seizoen is nog lang

Tissoudali over Gent: "Moeilijk ambities waar te maken, maar seizoen is nog lang"

28-09-2022 22:53 Laatste update: 23:44
2

Het voetbalseizoen loopt inmiddels op volle toeren. Een mens zou haast vergeten dat KAA Gent sinds eind juli al niet meer kan rekenen op de flitsen van Tarik Tissoudali. De baltovenaar blesseerde zich thuis tegen Sint-Truiden zwaar aan de kruisbanden van de knie. Een tweetal maanden later heeft hij de kracht gevonden om terug én vooruit te blikken.

Vanzelfsprekend zat Tissoudali behoorlijk diep toen het harde verdict viel. “Het was de eerste zware blessure uit mijn carrière. De avond na de wedstrijd en de dag erna waren mentaal best zwaar", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. De Marokkaanse international, die ook het WK door de neus geboord zag, vond echter al snel de mentale sterkte om er weer tegenaan te gaan. "Twee dagen later heb ik de knop omgedraaid. Mede door mijn geloof heb ik de feiten sneller geaccepteerd."

Inmiddels zit Tissoudali volop in zijn revalidatie. Die loopt naar eigen zeggen gesmeerd. Het geeft hem de tijd om de Gentse prestaties op de voet te volgen. Over de prestaties in de Conference League is hij tevreden. "In de competitie hadden we vorig seizoen iets opgebouwd, waardoor velen ervan uitgingen dat we dit seizoen zouden meespelen voor de titel. Mede door enkele blessures wordt het moeilijk om die ambitie waar te maken", schat hij de kansen in.

Toch blijft Tissoudali geloven in de kwaliteiten van de spelersgroep. "Ik heb nog in geen enkele wedstrijd het gevoel gehad dat een team echt sterker was dan wij. Bovendien zijn we nog maar eind september. Het seizoen is nog lang", kijkt hij hoopvol vooruit. Ongetwijfeld brandt de Amsterdammer een kaarsje voor het volgende scenario: Gent dat de Play-Offs haalt en een fitte Tissoudali die dan weer beslissend kan zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie